Vertonghen: ‘November kan cruciaal zijn’

Jan Vertonghen vond na afloop van het met 1-0 gewonnen duel tegen MSK Zilina dat het niet de beste wedstrijd was van Ajax dit seizoen. “Veel meer dan dat we de drie punten hebben kan je er eigenlijk niet over zeggen”, aldus de Belg. “De 1-0 valt op een goed moment. In de tweede helft spelen we het slecht uit, waardoor de 2-0 uitblijft”, aldus de Belg tegenover Goal.com.

“Dat was frustrerend voor de verdediging, want je houdt zo toch nog het gevoel dat-ie binnen kan vallen. Het bleef daardoor een beetje stresserig”, vond de realistische Ajacied. “Vorig seizoen was het sterkste punt om ze er voorin in te mikken. Nu is dat eigenlijk omgekeerd. Hoe dat komt? Dat moet je aan de aanvallers vragen.”

Waar Vertonghen in de eerste fase van het seizoen indruk maakte als linkshalf is hij nu noodgedwongen linksback. “Dat is wel even omschakelen”, erkent hij. “Ik heb er vorig seizoen vaak gespeeld, maar op het middenveld is het natuurlijk anders verdedigen.”

November cruciaal?
Zondag wacht in de Eredivisie de wedstrijd tegen Sparta. Op het programma in November staan ook nog wedstrijden tegen PSV, AZ en Hamburger SV. “Ik speel nu drie jaar in het eerste en twee keer was december voor ons een cruciale maand. Maar als je het zo opnoemt kan dat dit jaar ook wel november zijn”, besluit Vertonghen.

Bron: Goal.com

Related posts