Van Basten: ‘Sno is een targetman die als hij invalt iets teweeg brengt’

Foppe de Haan begon er ooit mee, Marco van Basten ziet het nu ook, alleen de persoon in kwestie zelf wil er eigenlijk niet te veel aan toegeven. Middenvelder Evander Sno is een targetman. Tegen wil en dank.

Bij Jong Oranje werd Sno voor het eerst eens in de punt van de aanval geposteerd door bondscoach De Haan. Die gok pakte goed uit. De 21-jarige Sno bleek een uitstekend aanspeelpunt in de voorhoede en was door zijn kracht bovendien lastig te verdedigen. Met zijn lengte zorgde hij ook bij voorzetten voor het nodige gevaar.

“Een invalbeurt van hem brengt iets teweeg”, zegt Van Basten in AD/Sportwereld. Lang was de Ajax-trainer deze zomer op zoek naar een pinchhitter. Er was echter geen speler die aan de eisen van de Amsterdammers voldeed. Totdat middenvelder Sno aangetrokken werd.

Van Basten: “Andere posities invullen had nog meer prioriteit. Toen we eind augustus Evander nog konden halen, zat in ons achterhoofd al de gedachte: als de nood aan de man komt, kan hij in de spits. Dat blijkt dus te werken.”

Twee keer bleek het inbrengen van Sno voor een kentering in een wedstrijd te zorgen, twee keer gebeurde dit in het oosten van het land. Mede door invaller Sno werden de lastige uitduels met Heracles Almelo en FC Twente gewonnen door Ajax.

Targetman
Ondanks het feit dat Sno succes heeft als targetman ziet hij zichzelf nog altijd niet als een aanvaller. Hij is blij dat hij in zijn nieuwe rol iets kan betekenen voor het team, maar daar blijft het bij. “Het gaf voldoening om tegen Heracles en Twente twee assists te verzorgen. Maar het is niet zo dat ik nu zeg: zet mij de rest van mijn loopbaan maar voorin. Ik ben een middenvelder in hart en nieren. Dat zal niet meer veranderen”, aldus Sno in gesprek met de sportkrant.

Related posts