Emanuelson: ‘Ik heb van mijn fouten geleerd’

Urby Emanuelson heeft zich na een teleurstellend seizoen aardig herpakt. Onder Marco van Basten is de linkspoot uitgegroeid tot een onbetwiste basiskracht. “Het gaat de goede kant op”, beaamt hij donderdag op de clubsite. “Ik heb verdedigend wel van mijn fouten geleerd. Natuurlijk zullen zich nog wel situaties gaan voordoen dat ik het voetballend wil oplossen. Ik ben nog lang niet de topverdediger die ik moet zijn, maar het gaat steeds beter. Het wordt allemaal wat volwassener”, aldus Emanuelson.

De Amsterdammer lijkt vooral baat te hebben bij de aanpak van Van Basten. “De trainer laat mij gewoon mijn ding doen en heeft vertrouwen in me. Als het moet word ik aangepakt, als het goed gaat krijg ik een compliment en dat geldt voor iedereen.” Emanuelson (22) speelde deed tot dusverre in acht competitieduels mee en stond ook in de basis in het eerste en met 2-1verloren UEFA Cup-duel tegen Aston Villa.

Toverwoord: Rust
Volgens Emanuelson is donderdagavond tegen MSK Zilina, de volgende tegenstander in Europees verband, ‘rust’ het toverwoord. “We moeten heel rustig aan de bal zijn”, loopt hij vooruit. “Ik denk dat zij ons zullen laten voetballen en zelf gaan loeren op de counter. Verder zal hun defensie dicht zijn met veel mensen achter de bal. Ze hebben met 1-2 verloren van Hamburger SV, maar Martin Jol gaf aan dat het een beetje een onterechte zege was. Je kunt er daarom vanuit gaan dat Zilina een lastige ploeg is.”

“De Europese duels zijn heel belangrijk”, besluit de tienvoudig international. “Die wedstrijden zijn vergeleken met de Nederlandse competitie fysiek van een ander niveau. Vooral ploegen uit Oost-Europese landen zijn fysiek wat sterker. Voor mij is het wel prettig om te zien waar ik sta en of ik daar in kan meegaan. Daarom zijn die wedstrijden ook voor mij heel belangrijk.”

BRon: Voetbalzone.nl

Related posts