Van Basten waakzaam voor ‘vechtploeg’ Zilina

Na de 2-1 nederlaag tegen Aston Villa moet Ajax donderdag de volle buit pakken tegen het Slowaakse MSK Zilina. Fans die er vanuit gaan dat de Amsterdammers dat in de eigen Arena wel even één, twee, drie voor mekaar boksen hebben het mis. “Van de beelden die we gezien hebben, weten we dat het een vechtploeg is”, aldus Marco van Basten. ”Ik denk dat Zilina tevreden is met een punt”, aldus Van Basten op Ajax.nl.

De Oost-Europeanen zullen volgens Van Basten naar alle waarschijnlijkheid dan ook achterover leunen en door middel van vechtvoetbal iets proberen te forceren. “Daar moeten we ons op instellen. We moeten bijvoorbeeld zorgen dat het baltempo hoog blijft en dat we snel omschakelen.”

Overwinteren
Voor Ajax is er maar één doel dat telt. “Wij willen overwinteren in Europa. Om een redelijke kans te maken om door te gaan, moeten we donderdag winnen. Ook omdat je weet dat zeker de uitwedstrijd tegen HSV geen gemakkelijke wedstrijd wordt”, kijkt Van Basten ook alvast vooruit.

De coach kan voor de confrontatie met Zilini nog niet beschikken over Miralem Sulejmani. De jonge Servische aanvaller hervatte afgelopen dinsdag de training, maar is nog alles behalve wedstrijd fit. “Als er geen gekke dingen gebeuren, zou hij binnen drie weken weer met ons mee moeten kunnen doen.” Hetzelfde geldt voor Eyong Enoh, die eveneens enige tijd buitenspel stond wegens blessureleed.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts