Brood: ‘NAC eindigt boven Ajax en AZ vanwege o.a. betere sfeer in eigen stadion’

Ruud Brood, momenteel coach van eerste divisieclub RKC Waalwijk denkt dat de hoge klassering van NAC Breda geen toeval is. De Brabantse formatie staat na negen speeldagen op een gedeelde eerste plaats in de Eredivisie samen met AZ en Ajax en volgens Brood hoort de ploeg daar ook thuis.

“Je ziet dat er veel vertrouwen in dit team zit, de omstandigheden in het stadion zijn optimaal en daarnaast is het voordeel dat NAC geen Europees voetbal speelt”, zegt Brood in BN/ De Stem. Alleen AZ en Ajax staan nu op de ranglijst gelijk met NAC, maar volgens Brood houden de Noord-Hollandse teams dat niet vol. “AZ gaat nog zakken, terwijl Ajax zeker géén kampioen wordt. In die stadions is teveel negatieve straling, waardoor de weerstand van de spelers laag is. Zelfs de beste selecties kunnen daar op de lange termijn niet presteren. Ik schat NAC hoger in dan Ajax en AZ.”

Meneer Brood heeft dit seizoen zeker nog niet naar de thuiswedstrijden van Ajax gekeken. De steun van de fans is juist erg positief dit jaar! Reden te meer om dit vol te houden!

Bron: FCUpdate.nl

Related posts