Ajax brengt werkbezoek aan jeugdopleiding Arsenal

Een delegatie van Ajax heeft een bezoek gebracht aan het Engelse Arsenal. Het ging om een werkbezoek aan de jeugdopleiding van de Londense club. Ze hebben ervaringen uitgewisseld over de combinatie van school en voetbal. Bij Arsenal volgen een aantal jeugdspelers ook een schoolopleiding bij de club. Ook Ajax is deze zomer met zo’n project begonnen.

Dertien voetballers uit de jeugd van Ajax van zestien en zeventien jaar volgen op de Toekomst de eerste officieel erkende mbo-opleiding tot profvoetballer. De scholieren hebben het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (VMBO) afgerond en zijn nog twee jaar verplicht om een vervolgopleiding te doen. Drie dagen in de week krijgen ze in de ochtend les en ’s middags gaan ze het veld op om te trainen.

“Het is goed om je licht op te steken bij andere clubs die gericht bezig zijn met de combinatie school-voetbal,” zegt Jur Ronner, de coördinator Sociaal Maatschappelijke Begeleiding bij Ajax. “In onze nieuwe mbo-opleiding beginnen we volgende week met het tweede trimester.”

Ajax heeft voor de komende tijd nog meer bezoeken aan buitenlandse clubs gepland.

Bron: Goal.com

Related posts