Van den Boog binnen tien dagen gepresenteerd als nieuwe Algemeen directeur

Ajax zal binnen tien dagen de nieuwe algemeen directeur Rik van den Boog (49) presenteren, aldus voorzitter Uri Coronel tegenover Het Parool. Van den Boog zal interim-directeur Henri van der Aat vervangen. Sinds maart heeft de club geen algemeen directeur meer.

‘Ik hoop en ik denk dat Van den Boog binnen een dag of tien wordt aangesteld,’ aldus Coronel. Van der Aat krijgt waarschijnlijk een commerciële functie bij Ajax. De in Amsterdam geboren Van den Boog is niet in het vizier gekomen door het headhuntersbureau dat Ajax had ingeschakeld. ‘We hebben een goede tip gekregen,’ zegt Coronel. De nieuwe algemeen directeur speelde ooit voor Jong Ajax.

Voordat Van den Boog kan worden gepresenteerd in de Arena, verlangt de Amsterdamse club dat hij alle zakelijke bindingen met de voetbalwereld verbreekt.

De voormalige topman van Vodafone en Orange heeft aandelen in het mediabedrijf The Entertainment Group (TEG). Dat bedrijf werkt samen met Sports Entertainment Group (SEG), een Amsterdamse onderneming die voetballers en trainers begeleidt. SEG neemt de zaken waar van onder anderen Huub Stevens (trainer PSV), Dirk Marcellis (speler PSV), Adrie Koster (trainer Jong Ajax) en Javier Martina, de speler van Ajax die zaterdag tegen FC Twente zijn debuut maakte.

Als aandeelhouder van TEG en algemeen directeur van Ajax kan Van den Boog te maken krijgen met tegenstrijdige belangen. ‘Maar voordat hij bij Ajax werkt, komt daarvoor een oplossing,’ aldus Coronel.

Zie ook eerdere berichten:
31-10-2008: Ajax presenteert Van den Boog nog niet als nieuwe Algemeen Directeur wegens zijn PSV-link
22-10-2008: Ook Ajax bevestigt gesprekken met Rick van den Boog
22-10-2008: Van den Boog heeft nog enkele weken nodig
21-10-2008: ‘Van den Boog waarschijnlijk nieuwe Ajax-directeur’
06-10-2008: Weer een nieuwe naam als AD van de Boog

Related posts