Huntelaar: ‘Aanvallend voetballen is altijd leuker’

Ajax behaalde afgelopen zaterdagavond een 0-2 overwinning op FC Twente. Het voetbal wat Ajax liet zien zorgde voor weinig waardering in Enschede. Zelfs Klaas-Jan Huntelaar had zijn verdedigende taken meegekregen van coach Marco van Basten.

Huntelaar liet na afloop weten dat hij inderdaad de taak had meegekregen om ook verdedigend mee te gaan met de ploeg. ‘Ik moest constant met de opkomende mensen meelopen. Dus op een gegeven moment was ik kapot. Ik zat er echt helemaal doorheen. Ik snap best dat aanvallend voetbal leuker is maar als het niet anders kan dan moet het maar op deze manier’,aldus Huntelaar.

Huntelaar kwam niet tot scoren en mocht twintig minuten voor tijd moegestreden het veld verlaten. In de spelersbus op de terugweg naar Amsterdam keek Huntelaar tevreden naar de televisie. De Amsterdammers zijn opgestoomd naar de tweede plaats. AZ, Ajax en NAC hielden aan hun optredens evenveel punten over: 19. Alleen het Alkmaarse doelsaldo is beter dan dat van Ajax.

Related posts