Oranje onder 16 wint oefentoernooi; Ajacied Jip Bartels topscorer van toernooi

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft het Val de Marne toernooi in Frankrijk gewonnen. In het derde en laatste duel werd de ongeslagen status gehandhaafd. Uruguay kwam wel met 0-3 voor maar de Zuid-Amerikanen moesten na tachtig minuten toch het hoofd buigen voor de Nederlanders: 5-3.

,,Een gekke wedstrijd”, vatte Ruud Dokter de wedstrijd samen. ,,Het was een hele goede ervaring voor de spelers van deze leeftijd. En dat was de doelstelling. Uruguay is een land met een andere cultuur en een andere speelstijl. Het begin was niet goed maar de spelers toonden veerkracht. Ik heb een goed inzicht gekregen in hun kwaliteiten”, kon de KNVB-coach terugkijken op een goed toernooi. Het resultaat van Frankrijk – Italië later op de dag is van geen waarde. Onder 16 won het toernooi met drie zeges en zal weer bij elkaar komen in februari volgend jaar voor een trainingsstage in Portugal.

Spelers in de prijzen
Mats van Huijgevoort werd na de laatste wedstrijd verkozen tot ‘Beste speler van het toernooi’. Er was ook een hoofdprijs voor Jip Bartels. Met drie doelpunten mocht de Ajacied zich kronen tot topscorer van het toernooi. Naast Bartels kwamen ook de Ajacieden Davy Klaassen en Lesley de Sa in actie voor het Oranjeteam onder zestien.

Related posts