Siem de Jong heeft uitzicht op basisplaats

Afgaande op de laatste training staat Siem de Jong tegen FC Twente opnieuw in de basis . ,,Daar lijkt het wel op”, aldus de 19-jarige middenvelder. Rustig blijven, lijkt de gouden tip om tegen Twente een goed resultaat neer te zetten. ,,Dat geldt niet alleen voor de wedstrijd tegen Twente, hoor”, nuanceert De Jong na afloop van de training. ,,Dat moeten we eigenlijk tijdens iedere wedstrijd proberen. Gewoon rustig de tegenstander een beetje lokken. Zo ontstaan er ruimtes en kunnen wij gaan voetballen.”

De wedstrijd tegen FC Twente wordt een zware, denkt De Jong. ,,Als je de play-offs meerekent hebben we vorig seizoen vier keer tegen Twente gespeeld en niet één keer gewonnen. Dat zegt wel wat.” aldus De Jong op de officiele website van Ajax.

Hij hoopt natuurlijk dat Ajax het er zaterdag beter vanaf brengt. En zelf hoopt hij tegen de ploeg van Steve McClaren ook weer eens boven zichzelf uit te stijgen. ,,Over dit seizoen ben ik nog niet echt tevreden”, zegt hij eerlijk. ,,Ik heb niet alles gespeeld en heb zelfs ook niet altijd bij de selectie gezeten. Ik mis eigenlijk een beetje ritme. Maar als ik tegen Twente speel is dat de derde wedstrijd op rij dat ik in actie kom. Dus wat dat betreft, kan het alleen maar beter gaan.”

Related posts