Van Basten begrijpt kritiek van Gabri volledig: ‘Voorbeeld van vreemde journalistiek’

Gabri heeft zich de afgelopen dagen negatief geuit in de media over de manier waarop Marco van Basten met de Spaanse middenvelder omgaat. Gabri zou hebben laten weten het niet eens te zijn met een aantal beslissingen van Van Basten. In het competitieduel met NEC (2-0) werd Gabri kort voor rust naar de kant gehaald. In het uitduel met Heracles Almelo (1-3) werd de Spaanse middenvelder zelfs geen basisplaats toegewezen. Gabri liet in de media weten niet boos te zijn, maar wel teleurgesteld.

Van Basten begrijpt de uiting van Gabri volledig. ‘Wat Gabri heeft gezegd daar is helemaal niks mis mee. Ik vind het vreemde journalistiek; het gaat om de vraagstelling. Vaak insinueren journalisten van alles. Eigenlijk wordt er nu een probleem gecreeerd terwijl er geen probleem is’, aldus Van Basten. Van Basten probeerde tegelijkertijd de journalisten een schuldgevoel aan te praten. ‘Het is eigenlijk ook een deel van je vak; goede vragen stellen’, aldus Van Basten.

Inmiddels hebben Gabri en Van Basten met elkaar gesproken en het tweetal heeft bekend gemaakt elkaar niets te verwijten. Er is dus weer eens van een mug een olifant gemaakt door de absurde vraagstelling van journalisten en de kans is zelfs groot dat Gabri in het competitietreffen met FC Twente gewoon in de basis begint. De Spaanse middenvelder droeg op de training van vrijdag namelijk geen hesje, wat lijkt te duiden op een basisplaats.

Bron: AjaxClub.nl

Related posts