Gabri voorziet een moeilijk seizoen maar denkt niet aan vertrek

Gabri voorziet voor zichzelf een moeilijk seizoen bij Ajax; de middenvelder begon woensdagavond tegen Heracles Almelo op de bank en viel de tweede helft in. Zondag haalde hoofdtrainer Marco van Basten hem tegen NEC, vlak voor rust, naar de kant.

Tegen Heracles liet Van Basten Gabri op de bank beginnen, omdat hij met een diepgaande middenvelder wilde spelen naast een controleur (Rasmus Lindgren) en een passer (Jan Vertonghen). Drie dagen eerder in het duel met NEC was de oud-speler van Barcelona om die reden al binnen 41 minuten naar de kant gehaald.

“Weggaan? Nee, dat is niet mijn intentie. Ik heb het naar mijn zin bij Ajax”, meent de 29-jarige Spaanse middenvelder in Het Parool. “De mensen bij de club waarderen mijn werk al twee jaar. Daarom voel ik me rustig. Ze weten hoe ik kan spelen en hoe ik het team kan ondersteunen. Ik denk dus niet aan weggaan.”

Moeilijk te accepteren
‘Maar als de trainer of mensen bij de club zeggen dat ik een uitweg kan zoeken, dan gaan we die zoeken”, ziet Gabri ook in. “Ik verwacht dan wel dat ze het direct tegen mij zeggen. Maar op dit moment speelt weggaan niet. Marco van Basten dacht dat een andere speler beter zou spelen op mijn positie. Ik heb afgelopen weekeinde na NEC gezegd dat het voor mij moeilijk was te accepteren, ook gezien het moment van de wissel. Het was de eerste keer dat ik vlak voor rust eruit moest.”

Gabri baseert zijn gevoel op wat hij al heeft gezien van Eyong Enoh, een van de concurrenten voor zijn positie die deze zomer is aangetrokken. “Ik had al voorzien dat het een heel moeilijk jaar voor me gaat worden. De kwaliteit van de selectie is hoog en er zijn twee concurrenten aangetrokken. Ik ben nu drie wedstrijden fit. De eerste speelde ik helemaal, de tweede 41 minuten en de derde begon ik op de bank. We gaan kijken hoe het verder verloopt”, aldus de Spanjaard.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts