Treffers Huntelaar tegen Heracles goed voor mijlpaal

Klaas-Jan Huntelaar had woensdagavond een groot aandeel in de 3-1 zege van Ajax op Heracles Almelo. De tweede treffer van de Ajacied was er eentje met een bijzondere waarde: het was het tweehonderdste officiële doelpunt in zijn profloopbaan.

Huntelaar voerde hiermee zijn competitietotaal in dienst van Ajax op naar 75 goals in negentig wedstrijden. Over het geheel genomen had de Dremptenaar 287 wedstrijden nodig om de grens van tweehonderd goals te bereiken. De twee goals tegen Heracles waren overigens het zesde en zevende doelpunt als Ajacied tegen de ploeg uit Almelo. De andere clubs in de Eredivisie die de meeste doelpunten voor hun kiezen kregen van ‘The Hunt’ zijn VVV(zeven),Heerenveen(acht) en Willem II(negen).

Huntelaar maakte verreweg zijn meeste officiële doelpunten in de Eredivisie (108). In de eerste divisie wist de spits 26 keer het net te vinden, in Jong Oranje 18 keer, in de UEFA Cup 16 keer, in het bekertoernooi 15 keer en in het Nederlands elftal 10 maal. Verder maakte hij vier treffers in de play-offs en drie doelpunten in de Champions League, waarvan twee in de voorronde.

Bron:Vi.nl

Related posts