Ten Cate nu al op de schopstoel bij Panathinaikos

Henk ten Cate heeft sinds dat hij vertrok bij Ajax om zijn geluk te zoeken als assistent bij Chelsea weinig geluk gehad. HTC maakt momenteel allesbehalve een prettige periode door in Griekenland. De 53-jarige oefenmeester, pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Panathinaikos nadat hij bij Chelsea de laan was uitgestuurd (zie eerdere bericht), ligt onder vuur in de Griekse media.

NRC Handelsblad meldt donderdag dat de Griekse kranten geen goed woord over hebben voor de prestaties van Panathinaikos. Sinds de komst van Ten Cate werden slechts zes duels winnend afgesloten. De negentienvoudig Grieks kampioen, wiens laatste nationale succes de dubbel in 2004 is, staat momenteel op een teleurstellende vijfde plek in de eigen competitie. Een vervolg in de Champions League behoort al nauwelijks meer tot de kansen, na slechts één punt uit drie duels.

Directe aanleiding voor de onrust in de media is de 3-2 nederlaag die Ten Cate en de zijnen woensdagavond leden tegen Ergotelis, de tweede verliespartij in zeven wedstrijden. De ploeg uit Kreta verrast dit seizoen, maar mag qua begroting en aanzien niet opgewassen zijn tegen het grotere Panathinaikos, zo is de algehele mening.

Vliegende Hollander
Koppen als ‘Schande’, ‘Naar huis’ en ‘De vliegende Hollander’ zouden donderdag de sportkranten van Griekenland hebben gesierd. Ten Cate lijkt de hoge verwachtingen in het land niet waar te maken, waardoor het vertrouwen in de Amsterdammer danig gedaald is. Ten Cate, naast Ajax ook voormalig trainer van onder meer NAC Breda en Vitesse, zou te theoretisch zijn en Braziliaanse voetballers boven de Griekse spelers stellen.

Overwinningen geëist
Ten Cate werkt bij Prasinoi, zoals de bijnaam van de club luidt, samen met twee andere Nederlanders, Mike Snoei en Gerard van der Lem. Clubeigenaar Christos Pateras had, voorafgaand aan de zeperd tegen Ergotelis, nog ‘drie opeenvolgende overwinningen’ geëist van het Nederlandse trio.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts