Sarpong en Sulejmani genomineerd voor de Golden Boy-award

Jeffrey Sarpong en Miralem Sulejmani zijn genomineerd voor de Golden Boy-award, de prijs voor het grootste talent van Europa. De aanvallend ingestelde middenvelder van Ajax staat op een lijst van veertig genomineerden.

De 20-jarige Sarpong staat dit jaar voor zijn doorbraak als speler van Ajax. Onder de nieuwe trainer Marco van Basten krijgt de kleine middenvelder veel kansen toebedeeld. Zo speelde hij dit seizoen vooralsnog zes competitiewedstrijden, waarin hij één keer het net wist te vinden. Een blessure stokt zijn huidige aantal duels momenteel.

De kansen dat Sarpong ook daadwerkelijk de prijs binnen weet te halen lijken echter nihil. Spelers als Mario Balotelli (Internazionale), Alexandre Pato (AC Milan), Bojan Krkic (FC Barcelona) en Theo Walcott (Arsenal) dingen ook mee naar de prijs.

De afgelopen vijf jaar kende de Golden Boy-award gerenommeerde winnaars. Van 2003 tot en met 2007 wisten respectievelijk Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Francesc Fàbregas en Sergio Agüero de prijs in de wacht te slepen.

Related posts