Heerenveen-speler Dingsdag ziet een vertrek naar Ajax wel zitten

Echt opvallen doet hij niet, maar inmiddels speelde Michael Dingsdag ruim 70 wedstrijden voor SC Heerenveen. Tegenover Sportweek spreekt hij uitgebreid over onder andere zijn band met Ajax.

Ben jij klaar voor een topclub?
“Ja, dat denk ik wel. Ik ben van de zomer ook veel in verband gebracht met grote clubs. Het is bij geruchten gebleven, maar het geeft wel aan dat ik me goed ontwikkeld heb. Ik zou niet misstaan bij een grote club. Hopelijk is Heerenveen niet mijn eindstation.”

Eén van de clubs met wie jij in verband werd gebracht is Ajax. Wat doet dat met een geboren en getogen Amsterdammer?
“Laat ik het zo zeggen: ik heb vroeger bij de amateurs veel tegen Ajax gespeeld en bijna altijd verloren, het zou mooi zijn als in de toekomst de rollen omgedraaid zijn. Dat ik dan met Ajax wedstrijden win tegen de mindere tegenstanders.”

Is Ajax van huis uit ook jouw club?
“Ik heb vroeger veel naar Ajax gekeken. Destijds draaide alles perfect met als hoogtepunt het winnen van de Champions League. De glorietijd heb ik als tiener heel bewust meegemaakt. Het was Ajax, Ajax, Ajax wat de klok sloeg. Daarnaast speelde mijn jeugdidool Frank de Boer bij Ajax. Ik heb altijd naar hem gekeken. Ik zal niet zeggen dat ik dezelfde speler ben, maar zijn manier van spelen komt overeen met de mijne. Het zou mooi zijn als ik ooit een keer onder hem kan spelen.”

Dan moet je het Nederlands elftal halen… Daar is hij assistent-bondscoach.
“Als de bondscoach mij een keer nodig heeft, zal ik zeker geen nee zeggen. Dan sta ik te juichen en te springen als ik de uitnodiging krijg.”

bron: Sportweek

Related posts