Hoofdsponsor Aegon leent drie miljard bij Nederlandse Overheid

Aegon krijgt drie miljard van de Nederlandse overheid. Het bedrijf dat door de kredietcrisis in de problemen is geraakt, heeft een beroep gedaan op het steunfonds voor de financiele sector dat is ingesteld door de Nederlandse overheid.

Op de Amsterdamse effectenbeurs was Aegon gisteren opnieuw de grote verliezer met een min van bijna 14%, ondanks de lening van de overheid. Het vertrouwen in het aandeel Aegon lijkt weg. Het bedrijf heeft nu een beurswaarde van ruim 4,5 miljard tegen 19 miljard eind vorig jaar. Aegon is het tweede bedrijf dat een beroep heeft gedaan op het steunfonds van de Nederlandse overheid. Eerder kreeg ING 10 miljard uit het fonds.

Ajax zal overigens weinig merken van de staatssteun. Het contract dat Aegon met Ajax heeft afgesloten kan niet tussentijds veranderd worden, tenzij het financiele concern failliet wordt verklaard. De overheid zou dan Aegon kunnen nationaliseren en daarmee redden van de ondergang. Eerder werd een subsponsor van Ajax al gered door de overheid, namelijk ABN Amro.

Related posts