Basten opgelucht na eerste uitoverwinning maar minder blij met schorsing Suarez

Marco van Basten is dit seizoen meer opgelucht dan tevreden. De coach zag zijn ploeg woensdagavond opnieuw niet goed voetballen, maar ook tegen Heracles leidde dit niet tot puntverlies. “Het was een hele gelukkige zege”, gaf de hoofdtrainer eerlijk toe na de 1-3 overwinning.

In Almelo stond Ajax lang onder druk tegen Heracles, dat het betere van het spel had. De ploeg van Gert Heerkes vergat echter te scoren en kreeg vervolgens de deksel op de neus. “Ze maakten het ons heel moeilijk”, aldus Van Basten. “We hadden ook mazzel toen Rick van den Bergh in de tweede helft tot twee keer toe de lat raakte. Mazzel heb je echter nodig. Eindelijk hebben we de eerste uitoverwinning te pakken.”

Van Basten zag een wissel goed uitpakken. “We hielden de bal voorin beter vast nadat Evander Sno voor Siem de Jong in het veld kwam”. Met Sno in de ploeg maakte Klaas-Jan Huntelaar de 1-2. “Gelukkig hebben we de wedstrijd vervolgens professioneel beslist. Ik kan daar alleen maar erg blij om zijn. Dit is een belangrijke zege voor ons. Ik ben dan ook uitermate tevreden met het resultaat.”

Schorsing Suarez
Met de gele kaart die Luis Suárez opliep was Van Basten minder content. De Uruguyaan bleef na de treffer van Huntelaar ruziën met Martin Pieckenhagen en ontving zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hierdoor mist Suárez de aanstaande ontmoeting met FC Twente. “Hij had, net zoals Huntelaar overigens, gewoon naar de middenlijn moeten lopen. Dan hadden we weer snel verder kunnen voetballen. Nu missen we hem zaterdag tegen FC Twente. Ik denk dat we hem daar wel hadden kunnen gebruiken.”

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts