Ajax ontsnapt bij Heracles en pakt volle winst: 1-3

Ajax heeft woensdagavond in Almelo met 3-1 gewonnen van Heracles. Ajax schoot uit de startblokken en kwam binnen twee minuten op 0-1 maar zakte daarna ver terug. Na de gelijkmaker leek Heracles de winst te pakken maar tot twee keer toe werd uit vrije trappen de lat geraakt.. Pas in de rumoerige slotfase besliste Klaas-Jan Huntelaar met twee doelpunten de wedstrijd: 3-1.


Ajax kan al vroeg juichen na de 0-1 van Suarez


Huntelaar ziet zijn schot gekraakt door doelman Pieckenhagen


Lindgren in een luchtduel


Oleguer speelde opnieuw ‘gewoon’ rechtsback in plaats van in het centrum


Huntelaar beslist definitief de wedstrijd: 1-3

Ajax schoot uit de startblokken. Al in de tweede minuut stond de 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Luis Suarez, die een voorzet vanaf rechts goed inkopte: 0-1. Binnen het kwartier had Ajax het duel kunnen beslissen maar vooral leonarde ging onzorgvuldig met de kansen om. Daarna ontspon zich een heroïsch voetbalduel waarin Ajax steeds verder terug zakte. Het zag er lange tijd niet naar uit dat Ajax de wedstrijd zou gaan winnen. Zeker niet nadat Heracles in de eerste helft nog op gelijke hoogte kwam door een schot van Jan Wuytens al binnen het halfuur.

Rood
Ajax zwijnde toen Ricky van den Berg tot twee keer toe uit een vrije trap de lat raakte. Ajax kwam tien minuten daarna toch op voorsprong door een doelpunt van Huntelaar, op aangeven van uitblinker Luis Suarez. Daarna ontstond een opstootje om de bal. Doelman Martin Pieckenhagen wilde de bal uit het doel pakken, Suarez wilde dat ook. Pieckenhagen gooide vervolgens Huntelaar en Suarez aan de kant en Van den Bergh sloeg Suarez op het hoofd. De Ajacied kreeg geel; Van den Bergh terecht natuurlijk rood, waarmee de wedstrijd een kwartier voor tijd echt beslist was.

Domme actie
Trainer Gert Heerkes was bijzonder teleurgesteld in Van den Bergh, die met zijn acties zowel postief als negatief uitblonk. “Door dat akkefietje was het gebeurd met ons. Het is een domme actie van hem, ik heb het al vaker met hem daarover gehad. Ik ben teleurgesteld dat hierdoor de wedstrijd voorbij was.”

Dat Huntelaar ook nog de 3-1 maakte met een mooie lob over de ver uit zijn doel gekomen Pieckenhagen was voor de statistieken. Ajax kwam goed weg en pakte daarmee terloops de eerste uitzege van het seizoen.

Heracles-Ajax 1-3 (1-1)
2. Suarez 0-1
28. Wuytens 1-1
77. Huntelaar 1-2
82. Huntelaar 1-3

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 8500
Kaarten:
Geel: Siem de Jong, Gregory van der Wiel, Luis Suarez (allen Ajax), Maertens, v.d.Bergh (beiden Heracles)
Rood: Van den Bergh (Heracles)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Oleguer, Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Rasmus Lindgren, Siem de Jong (’74 Evander Sno), Jan Vertonghen, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Leonardo (’46 Gabri)

Opstelling Heracles Almelo:
Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, v.d.Bergh, Klavan, Douglas, Everton (’81 Dost), Overtoom

Related posts