Van Basten na gesprek met Bergkamp: ‘Verwachtingspatroon bijstellen’

Het liefst zou Marco van Basten in één keer de Olympus bestormen met Ajax, maar de trainer ervaart steeds meer dat de weg omhoog slechts stapsgewijs kan verlopen. Winnen is een proces en de nieuwste inzichten op dat punt verschafte Dennis Bergkamp hem deze week, zo stelt Van Basten in het Algemeen Dagblad.

,,We waren aan het praten over onze recente duels met Ajax en Dennis maakte de vergelijking met Arsenal. Daar maakte hij ook het proces mee met veel jonge spelers om zich heen in de selectie. Bij Arsenal dachten ze in termijnen van een seizoen – niet in weken – om ergens te komen,” aldus de trainer van Ajax.

Bijstellen
En verder: ,,Het is leuk en leerzaam om parallellen met elkaar te bespreken en dan besef je meteen ook dat je je verwachtingspatroon zult moeten bijstellen als coach van dit Ajax. Ik kan dat wel, want we werken met jongens die welwillend zijn en open staan voor aanwijzingen.’’

Op het kunstgras van Heracles hoopt Ajax de barrière van de eerste zege in een uitduel te doorbreken. ,,Heracles speelt fris en verzorgd voetbal,’’ vindt Van Basten.

In zijn opstelling houdt de coach vast aan Siem de Jong, die tegen NEC diepgang bracht op het middenveld. Mogelijk wijkt daardoor opnieuw Gabri. ,,Ik heb Gabri uitgelegd dat zijn wissel tegen NEC tactisch was en niets persoonlijks. Hij accepteerde het, maar vond het niet leuk. Dat is logisch voor iemand met zijn status.’’

Related posts