Bij Ajax afgeteste Braziliaan Jonathas(19) wel goed genoeg voor AZ

AZ heeft zich versterkt met de Braziliaanse spits Jonathas. De negentienjarige Jonathas tekende in Alkmaar een contract tot medio 2012. De van Cruzeiro afkomstige spits zal in eerste instantie in het belofteteam gaan spelen. De jeugdinternational was in december 2007 nog op proef bij Ajax (zie bericht).

‘We hebben hem zeven keer uitgebreid bekeken en waren erg enthousiast’, aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands op de website van AZ. ‘Jonathas is een grote, sterke jongen die heel gemakkelijk scoort. De komende periode zullen we hem rustig brengen. Hij zal eerst moeten wennen aan de Nederlandse taal en cultuur.’

De Braziliaan zelf is het eens met het voor hem opgestelde traject. ‘Eerst moet ik acclimatiseren en geaccepteerd worden door de groep. Daarna zal ik keihard werken om veel goals te scoren voor AZ. Ik kijk er naar uit.’

Jonathas speelde acht wedstrijden in het eerste elftal van Cruzeiro en kwam op huurbasis tot vijf optredens bij Ipatinga. Scoren deed de spits nog niet.

Related posts