Van Basten: ‘Publiek weer geweldig’

Ajax-verdediger Oleguer werd na de overwinning op NEC (2-0) verkozen tot man van de wedstrijd. Coach Marco van Basten begreep die keuze wel. ‘Tuurlijk speelde Oleguer een goede wedstrijd, maar als je aan mij vraagt wie de man van de wedstrijd was dan kies ik voor het publiek’.

Van Basten is blij met de overwinning van zijn team op NEC. Ajax boekte een verdiende overwinning tegen de Nijmeegse formatie, maar de oud-bondscoach wil niet tevreden achterover leunen. ‘Ik constateer dat we nog heel veel kansen missen. Daar moeten we keihard aan werken. Pas dan kunnen we grote stappen zetten’. Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez waren zondag trefzeker voor het team van Van Basten.

Oleguer Presas werd gekozen tot man of the match. Van Basten was het daar mee eens, maar hij vond dat het eigen publiek die titel hoorde te krijgen. ‘In de eerste helft acteerden we in een veel te laag tempo. Het publiek is ons echter blijven steunen. Daarvoor alle dank. Ik had het publiek als man van de wedstrijd verkozen’, zo beredeneerde de coach.

Related posts