Van Basten: ‘In de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald’

Ajax verloor met 2-1 van Aston Villa (zie verslag). De Amsterdammers speelden niet slecht, maar de Engelsen bleken op de beslissende momenten iets slimmer. “Het is altijd zuur als je verliest. Als je de hele wedstrijd bekijkt, zijn er fasen waarin we goed speelden. Maar we hebben niet veel kansen gekregen,” sprak Van Basten na afloop tegenover de camera van RTL7.

“In de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald, dat is wel kwalijk. Maar zij maakten het ons natuurlijk ook moeilijk. Bovendien werd er te makkelijk voor de lange bal gekozen. Wij zullen daar aan moeten werken. Het is een lang proces, maar we moeten deze wedstrijden gebruiken om beter te worden en te leren. Met 2-1 verliezen bij Aston Villa is geen schande, maar als je ziet dat er toch mogelijkheden waren, is het wel jammer,” besloot Van Basten.

Related posts