UEFA Cup Groep F: HSV wint in Slowakije van Zilina

In de groep waar Ajax in zit: groep F kwamen nog twee andere ploegen in actie: Hamburger SV sprong beter dan MSK Zilina met de kansen om en won dan ook met 2-1 in Slowakije. Coach Martin Jol zag zijn ploeg voor rust toeslaan.


HSV maakte het verschil door in de eerste helft zeer efficiënt op te treden en na rust de wedstrijd te controleren. De Slowaken, die voor rust nog geregeld gevaarlijk waren, kwamen er in het tweede bedrijf amper aan te pas.

De ploeg van Jol, die Joris Mathijsen als enige Nederlander had opgesteld, kwam na vijftien minuten op voorsprong dankzij Mladen Petric, die scoorde via de eerste mogelijkheid voor HSV. De Kroatische aanvaller kopte raak op aangeven van Piotr Trochowski.

Vlak voor rust verdubbelde Ivica Olic het verschil. De Kroatische spits knalde vanaf twaalf meter raak, nadat MSK er niet in was geslaagd de bal uit te verdedigen. Na rust kwam Zilina er nauwelijks aan te pas, maar de Slowaken scoorden wel: de net ingevallen Emil Rilke deed dat met een volley.

MSK Zilina komt op 6 november naar Amsterdam. De Ajacieden moeten op 27 november naar Hamburg.

Related posts