Suarez valt niet meer

Hij maakt geniale doelpunten, wisselt prachtige acties af met zinloze dribbels en valt soms iets te graag. Ajax-aanvaller Luis Suárez is één van de kleurrijkste spelers van de eredivisie. Daan Dekker sprak voor Sportweek met hem.

Schwalbes
“Soms overdrijf ik. Maar bijvoorbeeld tegen Feyenoord was het een honderd procent penalty en de scheidsrechter fluit niet omdat hij denkt dat ik me altijd laat vallen. Maar dat doe ik niet meer, die manier van voetballen heb ik afgeleerd. Sinds maart, april dit jaar maak ik geen schwalbes meer. Schwalbes hebben toch geen zin. Het heeft wel anderhalf jaar geduurd voordat ik daarachter kwam”

De cijfers van Luis Suárez
1 – De Uruguayaan scoorde dit seizoen één keer uit een penalty. Dat gaan er waarschijnlijk meer worden. “Na de misser van Klaas tegen Utrecht ben ik de man van de penalty’s. Verwacht geen gekkigheden, de bal moet erin, daar gaat het om.”
7 – De neefjes van Suárez. “Ze zijn heel belangrijk voor me. Ze maken me zo blij, ik geniet er enorm van als ik bij ze ben. Het wordt nog een probleem als ik vader word. Dan kan ik ze minder zien, want mijn eigen kind verdient natuurlijk de meeste aandacht.”
22 – Het aantal doelpunten dat Suárez vorig seizoen in alle competities bij elkaar maakte. “Met die goals heb ik me gepresenteerd aan het Ajax-publiek.”

Hoogtepunt
“Mijn eerste landstitel met Nacional, kampioen worden in Uruguay was altijd mijn droom. Daarnaast heb ik prachtige herinneringen aan mijn debuut voor het nationale team. Dat was in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia. Ik scoorde meteen.”
Dieptepunt
“Tja, even denken, een echt dieptepunt heb ik nog niet gekend. Het mislopen van de Champions League vorig jaar was wel een enorme desillusie. Ik had graag tegen de beste clubs van Europa gespeeld.”
Idolen
“Gabriel Batistuta vond ik altijd een geweldige speler, maar echt een idool was hij ook weer niet. Verder was Ronaldo een voorbeeld.”

Related posts