Bergkamp wil als coach aan de slag met Nederlandse jeugd

Dennis Bergkamp ambieert een rol in de voetballerij als coach. Dat gaf de voormalig Oranje-international donderdag te kennen aan BBC Sport. “Zodra ik de papieren in mijn bezit heb, wil ik met jonge spelers aan de slag, waarschijnlijk in Nederland.”

De 39-jarige Bergkamp beëindigde aan het eind van het seizoen 2005/06 zijn actieve carrière in dienst van Arsenal, de club waar hij elf seizoenen onder contract stond. In juli van dit jaar zette hij weer zijn eerste stappen op een trainingsveld, bij Ajax. In Amsterdam fungeert Bergkamp als stagiair, een functie die deel uitmaakt van de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal (CBV).

Toekomst
“Mensen vragen me of ik op een dag terugkeer als coach in Engeland, en die vraag beantwoord ik positief”, aldus Bergkamp. “Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, het is een fantastisch land op voetbalgebied. In de toekomst keer ik wellicht terug. Zodra ik mijn papieren heb gehaald, wil ik aan de slag met jonge spelers, waarschijnlijk in Nederland.”

Over de prestaties van Arsenal dit seizoen zei The Iceman tenslotte: “Nu ik weer in Nederland woon, halen veel mensen Arsenal aan als één van de beste ploegen die ze ooit hebben gezien. Het is geweldig om ze zo aanvallend te zien spelen, het is prettig om naar te kijken. Ik maakte daar ooit onderdeel van uit, en weet hoe bijzonder het voelt voor de spelers.”

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts