Ajax onderuit tegen Aston Villa in Birmingham 2-1

De groepsfase in de UEFA Cup is voor Ajax begonnen met een nederlaag. De equipe van Marco van Basten zag in Birmingham geen kans om Aston Villa pijn te doen en ging met 2-1 onderuit. Namens de Amsterdammers scoorde Thomas Vermaelen de enige treffer.

De Engelsen scoorden op twee cruciale momenten: Zeer vroeg in de wedstrijd (na amper 8 minuten) en na de gelijkmaker kwamen ze op slag van rust opnieuw op voorsprong. De eerste goal ontstond uit een vooraf zo gevreesde standaard-situatie: een hoekschop. Laursen kopte de corner van Young hard in waarvoor hij van Thomas Vermaelen dan ook alle mogelijkheid kreeg. Een kwartier later kwam Ajax echter langszij. Andermaal moest er een hoekschop aan te pas komen. Urby Emanuelson plaatste de bal panklaar op het hoofd van Thomas Vermaelen, die revange nam voor de eerdere tegengoal: 1-1.

Aan weerszijden volgden vervolgens enkele mogelijkheden. Klaas Jan Huntelaar kan bij de tweede paal de 1-2 in het doel lopen, maar hij laat dit, mede gestoord door ploeggenoot Lindgren, na. Ook Young’s volley aan de andere kant treft geen doel. Een combinatie aan de linkerkant van het veld in de 44ste minuut leidde uiteindelijk de doodsteek voor Ajax: Gareth Barry kreeg de bal volledig vrijstaand in de voeten en zorgde door middel van een harde schuiver voor de 2-1.

Laursen was na rust bijna nogmaals trefzeker. Vermeer wist deze bal echter wel te keren. Villa kreeg vervolgens via Young en Agbonlahor nog een enkele kansen maar in de slotfase wisten de Engelsen het aandringende Ajax van zich af te houden: 2-1.


Suarez had het moeilijk vanavond


Vermalen heeft de 1-1 gescoord en wil dat weten ook


Ook Lindgren moest vol aan de bak


Huntelaar en Gabri druipen zichtbaar telleurgesteld af met de nederlaag op het scherm op de achtergrond

Aston Villa-Ajax 2-1 (2-1)
8. Laursen 1-0
22. Vermaelen 1-1
45. Barry 2-1

Scheidsrechter: Einwaller(oos)
Kaarten: Geel: Cuellar,Gardner(Aston Villa)
Toeschouwers: 36.657

Opstelling Aston Villa:
Friedel,Young,Cuellar,Laursen,Shorey,Reo-Coker(Gardner/82),S Petrov,Barry,Milner
Agbonlahor(C Davies/90+4),Young

Opstelling Ajax:
Vermeer,Silva(v.d Wiel/78),Oleguer,Vermaelen,Emanuelson,Gabri,Lindgren,Vertonghen,
Suarez(Leonardo/60),Huntelaar,Sarpong(Cvitanich/56)

Related posts