Ajax-fans dit seizoen niet welkom in leugenachtig Eindhoven

PSV heeft besloten om dit seizoen geen supporters van Ajax toe te laten in het Philips Stadion. Dat directiebesluit is genomen na goed overleg met onder meer Ajax, de politie en burgemeester Van Gijzel van Eindhoven, , zo meldt de Eindhovense club op haar website. PSV gaat samen met Ajax kijken hoe het stadionbezoek in de toekomst veilig kan lopen.

De aanleiding voor dit besluit is, volgens PSV, het gedrag van Ajax-supporters tijdens de laatste ontmoeting tussen beide clubs in het Philips Stadion. Volgens PSV vernielden aanhangers van Ajax tijdens die wedstrijd een deel van de afscheidingswand rondom het bezoekersvak, waarna een grote groep Ajax-fans door het ontstane gat heen ging. Daarbij werden voorwerpen richting PSV-supporters, stewards en medewerkers gegooid. Ook werd er ander gewelddadig gedrag vertoond. Hierdoor raakten enkele PSV-stewards en supporters, onder wie ouders en hun jonge kinderen, gewond. Anderen moesten zichzelf snel in veiligheid zien te brengen.

Leugenaars
De Eindhovense club geeft met dit verhaal nogmaals een zwaai aan hetgeen werkelijk gebeurd is. Ajax fans hoefden namelijk geen afscheidingswand te vernielen om toegang te krijgen tot de bufferzone. De deur werd namelijk onachtzaam geopend door een onoplettende PSV-steward! Bewijzen daarvoor werden alom op youtube verspreidt en zorgde er mede voor dat Ajax door de KNVB niet werd veroordeeld voor dit incident (zie eerdere berichten onderaan dit bericht).

Wij hebben een advies aan Ajax: Laat deze leugenaars zelf ook niet toe dit seizoen. Al zullen zij waarschijnlijk toch maar minimaal komen omdat ze altijd zitten te jammeren over de verplichte treincombi.

In gesprek over toekomst
PSV vervolgt op de site: PSV heeft de verantwoordelijkheid om supporters, medewerkers en vrijwilligers in een veilige omgeving de wedstrijden in het Philips Stadion te kunnen laten bijwonen. Excessief geweld of ander afwijkend gedrag wordt door PSV van niemand geaccepteerd, niet van de eigen supporters en dus ook niet van bezoekende supporters. PSV betreurt dat de club dit besluit heeft moeten nemen, maar kan – gegeven haar verantwoordelijkheid richting eigen supporters, medewerkers en vrijwilligers – niet anders reageren dan zij nu doet. De club gaat in gesprek met Ajax om tot een model te komen waarin dusdanig veel waarborgen besloten zijn, dat eventuele toekomstige bezoeken wel geordend en veilig verlopen. Tot die tijd zijn Ajax-supporters – waar dat voor dit seizoen dus sowieso niet toegestaan is – niet welkom in het Philips Stadion.

De competitiewedstrijd PSV – Ajax is overigens op zondag 19 april volgend jaar.

Zie ook eerdere berichten:
21-08-2008: Ajax niet vervolgd voor ongeregeldheden Psv-Ajax
04-06-2008: PSV overweegt Ajax-fans voorlopig te weren na ongeregeldheden (INCL. VIDEO)


Related posts