Van den Boog heeft nog enkele weken nodig

Niets lijkt het algemeen directeurschap van Rik van den Boog (49) bij Ajax nog in de weg te staan. “Ik heb gesprekken gevoerd met bijna alle betrokkenen bij Ajax, die over dit soort processen gaan (inclusief Marco van Basten en interim-directeur Henri van der Aat, red.). En ik kan niet anders zeggen dan dat het allemaal heel positief is verlopen”, aldus de ras-Amsterdammer in een reactie. “Het is bij dit soort functies heel gebruikelijk dat je even aan elkaar snuffelt en iedereen zich afvraagt: is dit de juiste man?

Die vraag lijkt inmiddels met ja beantwoord. “We kijken nu of we tot elkaar kunnen komen of niet.” Het oud-directielid van Orange, Libertel/Vodafone en Rank Xerox heeft nog wat zaken te regelen. “Ik ben mede-eigenaar van een aantal bedrijven en moet kijken hoe ik daarmee omga”, aldus de financieel onafhankelijke zakenman, die vanaf zijn twaalfde in de jeugdopleiding speelde en het schopte tot het tweede van Ajax. “En daar heb ik nog wel een aantal weken voor nodig.”

“Of ik het directeurschap bij Ajax ambieer? Ambitie klinkt wat raar na alle functies die ik al heb bekleed. Maar eervol is het zeker. En zo behandelen we elkaar op dit moment ook: met respect.” Ajax-voorzitter Uri Coronel, die niet op namen wenste in te gaan, hoopte de nieuwe man voor eind oktober te presenteren, maar dat wordt nu dus waarschijnlijk iets later.

Related posts