Suárez wil Ajax alleen in de zomer verruilen voor een Europese topclub

Luis Suárez wil Ajax alleen verruilen voor een Europese topclub. De Uruguayaan verkeert dit seizoen in een bloedvorm en verscheidene clubs houden hem dan ook in de gaten. “Als ik een keer een mooie kans krijg, grijp ik die graag, aldus de aamvaller tegenover Sportweek.

Suárez zegt zijn toekomst niet te hebben uitgestippeld. “Het gaat nu om Ajax, ik wil hier kampioen worden. Maar het is duidelijk dat het mijn persoonlijke doel is om te blijven groeien. Als ik een keer een mooie kan krijg, dan grijp ik die graag. Dan moet het wel een echt grotere club dan Ajax zijn, ik denk daar hetzelfde over als Klaas. Dan heb ik het echt over teams als Real Madrid, Barcelona, Liverpool, AC Milan…”

Fenerbahçe en Zenit
Afgelopen zomer kreeg Suárez al de kans om Ajax te verlaten, maar die kans liet hij liggen. “Afgelopen zomer ben ik door Fenerbahçe en Zenit Sint-Petersburg gebeld. Maar daar wilde ik niet naar toe. Er lag daar ongelooflijk veel geld voor me klaar. Daar gaat het mij echter niet om, ik wil voetballen triomferen”, aldus de zeer ambitieuze Uruguayaanse international tegenover het weekblad.

Een vertrek in de winterstop sluit Suárez uit. “Nee, ik wil in elk geval tot de zomer bij Ajax blijven. Het is ook niet fijn om halverwege een seizoen over te stappen, het is dan lastig om je aan te passen bij een nieuwe club. Maar begrijp me goed, ook komende zomer hoef ik niet weg”, zo maakt de dribbelaar duidelijk dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Amsterdam.

Bron: Sportweek

Related posts