RTL verplicht om Nancy-feyenoord rechtstreeks uit te zenden ipv Villa-Ajax

De huidige gang van zaken rond de live-uitzending van Aston Villa – Ajax doet veel supporters fronsen. RTL-woordvoerder Jaap Paulsen legt uit: “De rechten van Nancy – Feyenoord waren eerder verkrijgbaar voor ons. Deze aankoop heeft voor ons ook een live-uitzendverplichting. Toen in een later stadium de rechten van Aston Villa – Ajax beschikbaar waren, was er voor ons geen keuze mogelijk.”

Paulsen vervolgt: “Maar zouden wij op deze avond niet (uitgebreid) aandacht aan Ajax schenken, dan was deze wedstrijd helemaal niet te zien geweest bij een landelijke tv-zender. Dus wij dachten hier toch goed aan te doen.”

Voor dat eerste kunnen wij begrip opbrengen. Dat RTL er echter goed dacht aan te doen ook de rechten voor Villa-Ajax te bemachtigen is een compleet lul-verhaal. Er waren meerdere partijen geïnteresseerd in die rechten, zo hebben wij vernomen. Waarschijnlijk vreesde RTL (en terecht!) de concurrentie en timmerde het met deze constructie nu de zaak potdicht. Daarnaast heeft RTL natuurlijk ook altijd de mogelijkheid de rechten voor Villa-Ajax door te zetten naar een andere zender (bijvoorbeeld het eigen RTL5) maar dan was natuurlijk hetzelfde gebeurd: Minder kijkers bij Nancy-feyenoord. RTL bedankt!!

Stream
Wij gaan in ieder geval niet naar de degradatiekandidaat zitten kijken om vervolgens Ajax te mogen zien als de wedstrijd al gespeeld is. We zullen iedere mogelijkheid bekijken om een internet-stream te vinden! Hou de site dus in de gaten!

Related posts