Column Ron Schiltmans: Aanmoedigen is een vak: 410!

We kijken elke week met een beetje meer respect naar de ranglijst. NAC, Groningen en AZ op de eerste drie plaatsen, met NEC, Heerenveen en FC Twente op het vinkentouw. Daartussenin PSV, maar dat is nog slechts een kwestie van tijd. Over de nederlaag van de Eindhovenaren in Breda kunnen we kort zijn: dat kan Ajax ook overkomen. Zeker als het regent op 22 maart. Ik twijfel nog of ik de huidige opmars van de subtop een zegen voor de Eredivisie vind, of juist een veeg teken. Zeker, het levert verrassende uitslagen op, hoewel je van een nederlaag van Feyenoord niet écht meer opkijkt.

Eigenlijk is het met de Rotterdammers al jaren behelpen en ik snap daarom ook helemaal niks van hun technisch directeur Peter Bosz. Tegen Voetbal International vertelde deze politicus dat hij graag zijn werk af wil maken. We kunnen weddenschappen afsluiten over wat hij met “zijn werk” nou eigenlijk precies bedoelt. Aan het bedroevende niveau sinds zijn aanstelling te zien, zou het kunnen betekenen dat hij Feyenoord naar de Eerste Divisie wil brengen. Dan is hij inderdaad bijna klaar en kan hij de weg vrijmaken voor Mario Been. Behalve de messcherpe columnist Lex Kroon gaat niemand hem missen, vrees ik.

In Amsterdam is het weer leuk om na de zwaarbevochten overwinning tegen koploper Groningen plannen te maken en naar boven te kijken. Niet alleen op de ranglijst, maar ook naar die prachtig deinende massa op Zuid. Wat een geweldenaren! Sinds Vak410 verhuisde naar de overkant, is de ArenA onherkenbaar. Positief onherkenbaar dan. Door het bijna constante zingen waan je je in de Premier League en is het nooit meer lang stil. “Vak410”, zoals we ze gemakshalve blijven noemen, maakt op Zuid de F-Side sterker en andersom natuurlijk ook. Een kant waar… Lees verder op ronschiltmans.nl

Related posts