Bouma: ‘Aston Villa door thuisvoordeel favoriet tegen Ajax’

Volgens Wilfred Bouma is zijn Aston Villa donderdag tegen Ajax favoriet. Dat zegt de verdediger op de KNVB-website OnsOranje.nl. Bouma zal het UEFA Cup-treffen met de Amsterdammers zelf moeten missen. De oud-speler van onder andere PSV revalideert van een enkel-en kuitbeenblessure.

Tijdens het Intertoto Cup-duel met het Deense Odense BK in juli raakte Bouma zwaar geblesseerd. Hij brak zijn kuitbeen en zijn rechterenkel raakte ontwricht. ‘Op het moment van die overtreding dacht ik dat mijn carrière voorbij was.’

Zijn herstel verloopt vooralsnog voorspoedig. ‘Ik lig op schema. Voor mijn blessure staat normaal een herstelperiode van tussen de vier en zes maanden. Zes weken geleden is het gips eraf gegaan en inmiddels ben ik alweer voorzichtig aan het joggen. Nog niet pijnvrij, maar het gaat de goede kant op.’

Tegen Ajax denkt Bouma dat de ploeg uit Birmingham favoriet is. ‘Het is natuurlijk jammer dat ik er niet bij ben. Ajax draait dit seizoen nog niet geweldig, maar kwalitatief hebben ze wel de beste selectie van Nederland. In de groepsfase van de UEFA Cup is het vooral belangrijk om je thuiswedstrijden te winnen. Gezien het thuisvoordeel denk ik ook dat wij als favoriet aan de wedstrijd beginnen.’

Related posts