Opnieuw turbulent weekend in Eredivisie

Opnieuw heeft het voetbal in de Eredivisie tot opmerkelijke resultaten geleid. Zoals al vaker gebeurde dit seizoen, waren het ook nu weer de ‘kleinere’ clubs die de punten pakten tegen de clubs waar wel degelijk meer van mag worden verwacht.

Zaterdagavond stond in Breda de wedstrijd Nac-psv op het programma. Nac bespeelde psv op een manier die deed denken aan de wijze waarop Heerenveen twee weken geleden de strijd met Ajax aanging. De thuisclub toonde veel meer beleving en inzet dan de eindhovenaren. Nac won in de eerste helft bijna elk persoonlijk duel. En dat was de aanzet tot een mooi resultaat voor de club uit Breda. In een van de counters besliste Nac via Matthew Amoah in de slotfase de wedstrijd. Het was alweer de negende seizoenstreffer voor de spits die hiermee zijn ploeg de voorlopige koppositie in de Eredivisie bezorgde. De tegentreffer van Ibrahim Appelvlaai kwam te laat voor psv.

Ook Willem II bezorgde de toeschouwers in Tilburg weer een plezierige middag. Daar waar eerder Ajax het moest ontgelden was het nu de beurt aan feyenoord. Frank Demouge mocht op aangeven van Danny Schenkel zijn zevende competitietreffer aantekenen. De voorsprong was in de eerste helft verdiend voor de thuisploeg, die veel meer wilskracht toonde dan het lankmoedige feyenoord. Op slag van rust verzuimde Cristophe Gregoire, die in de achttiende minuut de geblesseerde Saïd Boutahar verving, zijn ploeg op 2-0 te zetten.

AZ lijkt het lek boven te hebben en won in een saaie pot met 0-2 in Doetinchem van De Graafschap. Ook Sparta wist zijn duel dit weekeinde tot winst om te zetten. Waar velen dachten dat Utrecht weer in stijgende lijn zat, werd dus niet voorgezet in rotjeknor. Sterker nog, door de winst zijn de kasteelbewoners ‘grote broer feyenoord’ gepasseerd op de ranglijst. Wie weet hoe deze competitie eindigt mag het zeggen, maar er zullen niet veel mensen zijn die het na vierendertig wedstrijden juist hebben voorspeld.

Related posts