Huntelaar: ‘Er mankeert niets aan mijn vorm’

Ajax won zaterdagavond de lastige thuiswedstrijd tegen FC Groningen(1-0). Doelpuntenmaker was opnieuw geen aanvaller, maar verdediger Oleguer. Klaas Jan Huntelaar werkte zich een slag in de rondte, maar was niet scherp in de afronding. “Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Trainer Marco van Basten zei vrijdag over zijn spits dat hij gewoon door moet blijven gaan en dat de goals dan vanzelf wel komen. Tegen Groningen wilde de bal er bij Huntelaar opnieuw niet in, maar van een vormcrisis wil de aanvaller zelf niet spreken.

“Er mankeert niets aan mijn vorm”, aldus Huntelaar tegenover Goal.com. “Vandaag speelde ik in de slotfase ook als een ‘nummer tien’ met Suarez en Rommedahl als diepste mensen. Dat was vrij pittig omdat ik veel moest lopen. Ik ben ook best moe.”

Toch kreeg de beoogd topscorer een enorme kans op de 2-0. Huntelaar wilde Groningen-keeper Luciano omspelen, maar faalde opzichtig. “Eigenlijk moest ik meteen schieten, maar omdat de keeper al bijna lag wilde ik de bal eromheen slepen. Hij stuitte alleen iets op en kwam daardoor tegen m’n scheenbeen aan.”

4-4-2
Ajax startte tegen de Groningse ploeg in een veredeld 4-4-2 systeem. Huntelaar legt uit: “We lieten de linkerkant open. Daar konden dan om en om Jeffrey Sarpong en Jan Vertonghen induiken. Dat werkte in de eerste helft best goed. In de tweede helft gingen we met drie aanvallers spelen.”

De aanvoerder kan, net als zijn medespelers, niet duiden waarom het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden van Ajax zo groot is. “We moeten ook uit gewoon volle inzet tonen. Het verschil is nu te groot. We moeten in uitwedstrijden het niveau in de Arena zien te evenaren.”

Bron: Goal.com

Related posts