Aston Villa speelt thuis gelijk tegen Portsmouth maar vreest sanctie FA na munt-incident

Aston Villa moet ernstig rekening houden met een straf van de Engelse voetbalbond FA. Zaterdag tijdens het duel met Portsmouth (0-0) werd een van de assistent-scheidsrechters geraakt door een munt die vanaf de tribune werd gegooid. Na de voltreffer had de grensrechter zichtbaar last van het projectiel en moest een behandeling ondergaan. De club uit Birmingham, komende donderdag de tegenstander van Ajax in het UEFA Cup-toernooi, beloofde er alles aan te doen om de dader op sporen en in dat geval direct een stadionverbod uit te delen.

Portsmouth-trainer Harry Redknapp denkt dat de persoon uit het publiek het op hem gemunt had. “Waarschijnlijk richtte de dader op mij. Maar hoe dan ook is iemand die zoiets doet een lafaard en een idioot”, aldus de coach van Pompey.

Overigens is alles rond Aston Villa gefocust op het duel met Ajax van aanstaande donderdag. Martin O’Neill liet weten dat zijn club al vanaf de loting uitkijkt naar het duel tegen Ajax. ‘Het is een grote club met nog steeds een enorme reputatie. We zouden ons geen betere loting kunnen bedenken. Dat we dit duel thuis mogen spelen is prachtig. Normaal gesproken ben je met twee thuiszeges wel gekwalificeerd. Maar het duel tegen Ajax is gelukkig niet cruciaal. Indien we verliezen is er nog niets aan de hand. Er zijn dan in deze poule nog mogelijkheden dit te herstellen’, aldus O’Neill.

Related posts