Suarez: ‘Ik leer van elke situatie’

Luis Suarez laat dit seizoen weergaloze acties zien in het shirt van Ajax, maar de Uruguayaan is vaak ook het mikpunt van kritiek door zijn onsportieve gedrag. Daar wil de grillige buitenspeler zich dan ook in verbeteren.

‘Tuurlijk schrijven de media dat ik vaak mn mond open doe tegen de scheidsrechters en dat ik tegenstanders probeer een gele kaart aan te rekenen. Ik kan je vertellen dat als er iemand met twee benen op je inkomt dat je daar dan niet vrolijk op reageert. Dat ik me beter kan gedragen in het veld dat klopt wel en daar werk ik nu ook aan. Ik leer elke dag’.

Over de relatie met collega Huntelaar laat Suarez weten, ‘Met Klaas heb ik een supergoede relatie. Het zijn vaak de media die het hebben over een eventuele slechte relatie, maar dat is niet zo. In het geval van Willem II: ik heb er met Klaas en de trainer over gesproken. Ik had de bal heel makkelijk kunnen spelen naar Klaas. Oké, dat deed ik niet, ik schoot op doel. Klaas zei tegen mij dat dat het beste was wat ik op dat moment kon doen. Het is helemaal geen issue binnen de club’.

Over zijn speelwijze en hoe de media daar op reageert laat Suarez weten, ‘Als echte voorhoedespeler moet ik naar het doel en mensen uitspelen. Ik vind het heel belangrijk dat het publiek het naar zijn zin heeft. De mensen willen leuke, spannende acties zien en een hoog doelsaldo als het kan. En ik vind het leuk als ze over mij praten en zeggen: hé, heb je gezien hoe geweldig dat was? Daar krijg ik meer zelfvertrouwen door’.

Bron:Elfvoetbal.nlRelated posts