Niklas Moisander: ‘Ik ga niet meer terug naar Ajax’

Niklas Moisander verdiende in 2005 samen met zijn tweelingbroer Henrik een contract bij Ajax (zie bericht) en vertrok een jaar later naar FC Zwolle (zie bericht). Afgelopen zomer werd hij door AZ-coach Louis van Gaal, die hem nog kende uit zijn Ajax-periode, weggeplukt bij de eerste divisieclub. Moisander laat in een interview met Novem weten een terugkeer naar Ajax niet te zien zitten. “Ik heb geen slechte gevoelens bij Ajax, alleen maar goede herinneringen. Het is gewoon jammer dat ik daar niet doorgebroken ben.” En mocht Ajax bellen, dan krijgt het ‘nee’ te horen: “Ik weet hoe het daar is en ik ben daarnaast gewoon heel blij om bij AZ te zijn”, aldus de linksback.

De afgelopen week mocht Moisander naast Jari Litmanen plaatsnemen op de bank van Finland. “Dat is heel mooi, toen ik klein was heb ik altijd naar hem gekeken. Dat is voor mij gewoon een heerlijk gevoel,” zei de Fin tegenover Novum. “Hij heeft ook veel gevraagd over AZ en over hoe Louis van Gaal nu is.”

Related posts