Hans Vonk erg blij met terugkeer naar Ajax

Na een vervelend jaar in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town nam Hans Vonk in stilte afscheid van het voetbal. De 38-jarige keeper had spijt en was dan ook dolblij toen Marco van Basten instemde met zijn terugkeer, omdat Stekelenburg en Gentenaar geblesseerd zijn.

“Ik had Van Basten gebeld en gelukkig verliepen de onderhandelingen goed. Zo is het allemaal ontstaan”, vertelt Vonk tegenover Highlow.nl. “Vorig jaar nam ik afscheid. Ik was het echt zat. Het einde was niet leuk, de trainer ging me tegenstaan. Ik was voetbalmoe”, aldus de 43-voudig international van Zuid-Afrika.

Het tij keerde snel om. Vonk kreeg spijt van zijn beslissing. “Na een maand dacht ik, shit! Ik ben nog fit en ik wil graag.” Vonk maakte afgelopen maandag met Jong Ajax zijn rentree. “Vroeger verafschuwde ik dit soort potjes op maandagavond met het tweede, maar nu geniet ik ervan. Zo kan het ook gaan”, lacht een dolblije Vonk.

Related posts