Lindgren aast op revanche tegen FC Groningen

Rasmus Lindgren is blij dat de interlandweek achter de rug is. Na anderhalve week zonder competitievoetbal door de WK-kwalificatieperiode gaat de Eredivisie vanaf vrijdagavond weer van start. De 23-jarige Ajacied koestert flinke revanchegevoelens voor de 5-2-nederlaag die Ajax twee weken geleden leed tegen sc Heerenveen.

,,Je wilt natuurlijk iets rechtzetten na zo’n dramatische wedstrijd”, klinkt de middenvelder strijdlustig. ,,Nu heb je de kans dat in een mooie wedstrijd tegen Groningen te doen. Ik denk dat wij hier thuis de baas zijn en dat moeten we zaterdag ook laten zien.” Ondanks die gedrevenheid beseft de Zweed dat het duel tegen de koploper in de Eredivisie geen gemakkelijke klus wordt. ,,Ik denk dat Groningen dit jaar ook een heel goed team heeft, dat bij de bovenste vier, vijf ploegen kan meedraaien. Daarvan ben ik overtuigd.”

Lindgren komt bij zijn voormalige club vier landgenoten tegen, van wie Marcus Berg de meest in het oog springende naam is. De 22-jarige aanvaller heeft na vijf competitieduels evenzoveel treffers op zijn naam staan en zal dus extra in de gaten moeten worden gehouden. ,,Je moet tegen hem negentig minuten lang scherp zijn”, waarschuwt Lindgren. ,,Ik vind dat hij qua veldspel nog niet zijn beste vorm heeft, maar hij is wel levensgevaarlijk in het strafschopgebied. Hij is echt een slimme speler, maar ook een goede voetballer. Je moet rekening houden met hem, maar ook weer niet teveel. Hij kan goed koppen en is ijskoud voor het doel.”

Of Lindgren tegen de Groningers in de basisopstelling start, is de vraag. De stoïcijnse Scandinaviër zit dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank. ,,Het vertrouwen is er wel. Ik loop alleen sinds de voorbereiding achter de feiten vanwege een hamstringblessure”, verklaart de middenvelder. ,,Daardoor kwam ik de eerste twee weken van het seizoen niet in actie. Ik speelde voor het eerst tijdens het trainingskamp in Engeland en miste het ritme van de wedstrijden tegen amateurclubs. Dat was lastig. Daarna heb ik niet mijn beste wedstrijden gespeeld. Het was wel redelijk, maar niet heel goed. Dat neem ik mezelf ook kwalijk”, aldus de voormalige Groninger, die in januari terugkeerde op het oude nest en gelijk opviel door zijn goede spel. ,,Die lijn wil ik graag voortzetten en dat kan nog steeds natuurlijk.”

Tot slot kijkt Lindgren uit naar de Europese wedstrijden die voor de deur staan. De loting van de groepsfase in de UEFA Cup wees vorige week uit dat de ploeg van trainer Marco van Basten het in eigen huis opneemt tegen Slavia Praag en MSK Zilina. Daarnaast gaan de Ajacieden op bezoek bij Hamburger SV en Aston Villa. ,,We spelen twee mooie uitwedstrijden”, zegt de Zweed. ,,Het lijkt me echt mooi daar te spelen. Ik denk dat er een mooie sfeer hangt. Daarnaast denk ik dat het beter is om thuis tegen de op papier mindere ploegen te spelen.” Hij is dan ook positief gestemd over het vervolg in Europa. ,,We moeten het wel kunnen redden. Je moet thuis gewoon geen punten verspelen en uit pakken wat je kunt pakken.”

Bron: Ajax.nl

Related posts