Ajax richt vizier nadrukkelijker op jeugdopleiding Ajax CT

Ajax gaat investeren in de jeugdopleiding van satellietclub Ajax Cape Town, zo laat Danny Blind weten in de nieuwe Voetbal International van deze week. Bllind was afgelopen weekend samen met Van der Aat en Slop op werkbezoek in Zuid Afrika. Een van de plannen is om een jeugdtrainer van Ajax daar hoofd jeugdopleidingen te maken. Gisteren kwam het bericht naar buiten dat jeugdtrainer van de B2; Maarten Stekelenburg, in Kaapstad is om te beoordelen of hij deze job op zich wil nemen (zie eerdere bericht).

Blind wil in de VI nog geen naam van een trainer noemen. ‘We gaan op zoek naar een trainer met Ajax-achtergrond die zich in Kaapstad met de jeugdopleiding gaat bezig houden. Dit is een uitdrukkelijke wens van beide kanten. De opleiding van Ajax Cape Town is al leidend in Zuid-Afrika en we willen dat de aantrekkingskracht nog groter wordt. Bijvoorbeeld op spelers uit de categorie Eyong Enoh, die op relatief latere leeftijd vanuit Kameroen via Ajax CT naar Ajax is gekomen. Met het WK in aantocht krijgt het Afrikaanse voetbal een boost en dan is het goed als we daar een jeugdopleiding hebben waarin de voetbalvisie van Ajax centraal staat’, aldus Blind.

Related posts