Noorse bondscoach baalt van terugkeer Van der Sar en: ‘Carew beter dan Huntelaar’

De Noorse bondscoach Age Hareide nam dinsdag de tijd om met de pers te praten aan de vooravond van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noorwegen en Nederland. Hareide schonk daarbij extra aandacht aan twee spelers van Oranje. Allereerst had Hareide het over de tijdelijke terugkeer van doelman Edwin van der Sar onder de lat bij het Nederlands elftal. “Het zou verboden moeten worden dat spelers na hun aangekondigde vertrek in de nationale ploeg weer terugkeren,” zei de Noorse keuzeheer hierover met een glimlach op zijn gezicht.

Ook de Noorse spitsen Steffen Iversen en John Carew stonden niet te juichen toen ze hoorden dat Van der Sar tegen Noorwegen zal keepen. “Het maakt mij niet echt uit wie er in het doel staat, maar met Edwin moet je extra scherp zijn, want hij pakt veel, zoniet alles,” zei de ervaren Iversen, voormalig spits van onder meer Tottenham Hotspur. Ook Aston Villa-spits John Carew weet wat hem te doen staat. “Ik zal echt in de hoeken moeten schieten, want anders wordt het helemaal niks.”

Huntelaar
Overigens heeft bondscoach Hareide van diezelfde Carew een hogere pet op dan van Klaas Jan Huntelaar. “Carew is beter dan Huntelaar. Ondanks het feit dat hij weinig scoort, is hij een betere en completere voetballer dan de jonge Nederlandse spits.”

Bron: Goal.com

Related posts