Eyong Enoh had al eerder naar Ajax moeten (kunnen) komen

Eyong Enoh is momenteel de opmerkelijkste debutant in de selectie van Ajax. Dat de middenvelder het niveau in de Eredivisie aankan is algemeen gebleken, en dat hij een van de steunpilaren op het middenveld kan worden lijkt met de week duidelijker te worden.

Hans Vonk heeft onlangs een contract getekent bij Ajax waarbij hij de keepersproblemen tijdelijk moet gaan oplossen. Toch komt Vonk met een opmerkelijk bericht naar buiten zetten. Volgens de 38-jarige doelman had Ajax Eyong Enoh al veel eerder naar Amsterdam moeten halen. ‘ Ik heb in de periode bij Ajax Cape Town die jongen aanbevolen bij toenmalig technisch directeur Martin van Geel. Hij is erg balvast en je zag gelijk al dat hij het niveau van Nederland aan kan’.

De 22-jarige middenvelder kwam als onbekende de Arena binnenlopen en iedereen vroeg zich af of hij wel goed genoeg zou zijn. Hans Vonk weet wel waarom Enoh goed binnen Ajax past. ‘ Ik heb die jongen dagelijks van dichtbij meegemaakt en zag dat hij de kwaliteiten in zich heeft om een stap hoger te gaan spelen. Dat hij nu al in het eerste elftal zo dominant aanwezig is had ik niet verwacht, maar dat hij de kwaliteiten heeft daar was ik wel van overtuigd’.

Related posts