Van Basten weet het ook niet meer

Ajax-trainer Marco van Basten heeft het helemaal gehad met zijn ploeg. Na de verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen (5-2) sprak de trainer van een wanvertoning en zijn spelers waren ‘mooi-weer-voetballers die voor het eerst in de regen leken te spelen’. Verder stelde Van Basten dat de instelling in elk opzicht te wensen had overgelaten. ‘Maar daarvoor zijn ze blijkbaar niet opgeleid, onbegrijpelijk’, uitte de coach na afloop van het duel forse kritiek op zijn selectie.

In zijn eerste analyse probeerde Van Basten, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Ajax, zijn frustratie en boosheid nog te verbergen, maar bij de eerste vraag uit de zaal liep de trainer helemaal leeg. ‘Dat je je zo laat afslachten, dat vind ik onbegrijpelijk. In de eerste wedstrijd werden we op bezoek bij Willem II overlopen en nu zijn we weer het grootste gedeelte van het duel kansloos. Iedereen stond elkaar aan te kijken en niemand nam initiatief. Zo’n oorwassing heb ik nog nooit meegemaakt’.

Ook Heerenveen-trainer Trond Sollied was na afloop verbaasd over het grote verschil tussen Ajax en zijn ploeg. ‘We waren op alle fronten beter vandaag. Ik ben trots op mijn spelers’.

Van Basten staarde vol ongeloof voor zich uit. ‘Het is ongelooflijk dat een speler van Ajax een tegenstander van Heerenveen niet de baas is. Dat zou wel zo moeten zijn. Het is een trieste constatering dat we het verschil niet hebben kunnen maken’.


Related posts