Hans Vonk is rond met Ajax

Hans Vonk (38) en Ajax zijn het in grote lijnen eens over een dienstverband voor de komende drie maanden. De geroutineerde doelman, die tussen 2004 en 2006 al voor Ajax speelde, heeft momenteel geen club. Daarom is de routinier direct beschikbaar om Ajax van het keepersprobleem te verlossen.

Door blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar ging Marco van Basten op zoek naar een alternatief voor het geval de huidige nummer één Kenneth Vermeer iets overkomt. “Ik vind het erg leuk, een mooie manier om een comeback te maken”, aldus de Zuid-Afrikaan.

Na zijn zelf verkozen afscheid bij Ajax Cape Town, waar hij niet langer door één deur kon met trainer Craig Rosslee en daarom ook afzag van een baan als technisch coördinator, ontdekte de Zuid-Afrikaan dat een leven zonder competitief voetbal hem zwaarder viel dan verwacht. “Een aantal mensen had dit al tegen me gezegd, maar je beseft het pas echt als je het zelf ervaart”, bekent de goalie. “Ik had mezelf voorgenomen om fit te blijven tot de winterstop en dan beslissingen te gaan nemen. Er waren wel wat aanbiedingen uit Johannesburg, maar het was voor ons gezin geen optie om Kaapstad te verlaten.”

Zijn oude club Ajax uit de brand helpen klonk een stuk aantrekkelijker. Dat hij nog steeds een band met zijn voormalig werkgever heeft bleek immers uit de gouden tip over de ontwikkeling van Eyong Enoh, de speler uit Kameroen die inmiddels een basisplaats bij Ajax heeft. “Ik was verrast toen ze contact opnamen, maar ik had er direct een goed gevoel bij. Soms moet je iets aparts doen om een nieuwe weg in te slaan. Dat past wel bij mij.”

Vonk werd ook afgelopen zomer al benaderd door feyenoord maar werd later toch te jong bevonden, en tevens liep hij niet met rollator.

Related posts