van Basten; ”Als de 4-0 dan valt heb ik zoiets van: ga dan maar helemaal op je bek”

De 5-2 nederlaag die Ajax zondagmiddag leed bij Heerenveen kwam bij Marco van Basten aan als een mokerslag. Van Basten, die zijn zinnen had gezet op de eerste overwinning buitenshuis, kon in zijn reactie alleen maar diep zuchten. “Een afgang? Ja, absoluut. We moeten ons diep schamen.” Na tien minuten spelen keek Ajax al tegen een 2-0-achterstand aan, waarna Heerenveen vergat om die marge uit te bouwen. “In de rust spraken we af de mouwen op te stropen en er vol voor te gaan, maar als de 3-0 en 4-0 dan zo snel vallen is dat voorbij”, zei Van Basten tegenover het ANP. “Vandaag hebben we niks laten zien en we waren ook niet geconcentreerd. Als de 4-0 dan valt heb ik zoiets van: ga dan maar helemaal op je bek.”

“Hopelijk staan we er over twee weken weer tegen Groningen”, vervolgde hij. “Maar je moet er altijd staan. Dat wil iedereen, maar het moet natuurlijk ook gebeuren. We moeten nu iets proberen te vinden en de boel repareren.”

Related posts