Vermeer: ‘Deze kans moet ik pakken’

Vorig seizoen speelde Kenneth Vermeer zijn wedstrijdjes mee bij Willem II, maar hij liet zijn klasse pas echt zien in Peking op de Olympische Spelen. Voor de 22-jarige doelman is het nu zaak om ook bij Ajax zijn waarde te gaan bewijzen.

Vermeer maakte zijn debuut voor Ajax in het UEFA Cup-toernooi in 2006, IK Start was toen de tegenstander. Afgelopen donderdag maakte hij zijn rentree onder de lat, dit keer luisterde de opponent naar de naam Borac FK.


‘Al een aantal jaar wacht ik op een kans. Die lijkt door de langdurige en vervelende blessures van Maarten en Dennis (Stekelenburg en Gentenaar, red.) nu te komen. Zolang zij afwezig zijn, moet ik laten zien wat ik kan. Nu kan ik een aantal weken onafgebroken in het eerste elftal keepen. Ik moet deze grote kans pakken’.

Of Vermeer ook klaar is voor de stap naar Oranje laat hij weten, ‘Het is natuurlijk mooi als je daarvoor uitgenodigd zou worden. Ik snap de keuze van de bonscoach wel. Het is van Edwin van der Sar een mooi gebaar dat hij tijdelijk terugkeert. Ook de keuze voor Michel Vorm is logisch. Michel maakt veel minuten bij FC Utrecht en in de bekerwedstrijd tegen ons was hij de absolute uitblinker. Voor mij is het zaak dat ik wedstrijden op hoog niveau speel en wat daarna komt zien we wel’.

Related posts