Silva verwacht lastig duel in Heerenveen

Ajax waagt zondag tegen sc Heerenveen zijn derde poging van het seizoen om een uitduel in winst om te zetten. Verdediger Bruno Silva verwacht echter een lastige middag in Friesland. “Heerenveen-uit is altijd een lastige wedstrijd”, zegt Silva op de clubsite van Ajax. “Het is een fysiek sterke ploeg. In mijn tijd bij FC Groningen waren de derby’s tegen Heerenveen speciale wedstrijden, waar iedereen naar uitkeek.”

Silva krijgt in het Abe Lenstra-Stadion te maken met Tarik Elyounoussi, Daniel Pranjic of Roy Beerens als directe tegenstander. “Beerens is een goede voetballer”, vindt de Uruguayaan. “Hij is erg snel. Pranjic probeer ik altijd kort te dekken, omdat hij met ruimte voor zich gevaarlijk is met zijn linkerbeen.”

Na het treffen met Heerenveen vliegt Silva komende week met zijn ploeggenoot Luis Suarez naar Zuid-Amerika voor het WK-kwalificatieduel met Bolivia. Die wedstrijd wordt gespeeld op 3.600 meter hoogte.

“Ik heb in La Paz gespeeld met mijn oude club Danubio voor de Copa Libertadores en die omstandigheden kunnen echt niet”, doet Silva zijn beklag. “Ik vind het echt gevaarlijk. Eerst werd het ook door de FIFA verboden, maar onder druk is besloten dat er toch gevoetbald mag worden.”

Bron: Ajax.nl

Related posts