Blind ontvangt sms-jes van diverse buitenlandse keepers

Door de blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar zit Marco van Basten dun in de doelverdedigers. Een nieuwe keeper aantrekken lijkt een optie, zeker nu enkele buitenlanders zich zelf aanbieden. “Vroeger had je de jokerregel en was de keuze nog behoorlijk groot als je als club acuut in de problemen zat qua spelers”, zegt Danny Blind tegenover het AD. “Als we nu een extra keeper zouden willen halen, ben je puur afhankelijk van amateurs of keepers die in de laatste transferperiode zonder contract zijn gevallen.”

“Nu Stekelenburg en Gentenaar zeker vier tot zes weken wegvallen, gaan zich spontaan mensen melden. Ik kreeg vandaag al sms-jes van buitenlandse keepers die graag willen komen. Ook daarom nemen we even wat tijd”, zegt de voormalig verdediger van de Amsterdammers.

Ajax gaat zich pas na het weekend bezig houden met een eventuele nieuwe doelman. Tegen Borac FK stond Vermeer onder de lat, terwijl Sergio Padt als reservedoelman op de bank zat. Zondag zal dat in en tegen Heerenveen hetzelfde zijn. “Daarna ligt de competitie even stil en hebben we twee weken tijd om de markt in kaart te krijgen”, aldus Blind.

Tip: Wij weten ook nog wel een goede keeper, er is alleen een probleempje Hoekie zit de hele maand oktober in India (Jammer Hoek!!)

Related posts