Van Basten: ‘Het wordt tijd om eindelijk een uitduel te winnen’

Marco van Basten vindt het tijd worden voor de eerste uitzege van dit seizoen. ‘We hebben verloren bij Willem II en gelijkgespeeld tegen Feyenoord’, zei de coach vooruitblikkend op het duel met sc Heerenveen. ‘Nu is tijd voor een zege’. De trainer wil een zege, maar beseft ook dat ‘Heerenveen uit’ niet het makkelijkste potje is op de voetbalkalender. ‘Heerenveen is een goed op elkaar ingespeelde ploeg die in eigen stadion altijd kan rekenen op een fanatieke aanhang’, zei Van Basten.

‘Ze hebben het deze week ook goed gedaan in Europa. Het wordt een behoorlijk zware klus, maar ook een mooie uitdaging’. Afgelopen seizoen won Ajax wel in Heerenveen met 2-4, maar waren het de Friezen die eigenlijk het beste van het spel hadden. ‘Ajax was toen redelijk gelukkig’, herinnerde Van Basten zich. ‘Met name Sulejmani maakte het Ajax behoorlijk lastig’.

Van Basten kan zondag tegen Heerenveen niet beschikken over Gabri, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Mitchell Donald, Oleguer en Kennedy. Zij kampen allen met een blessure of zijn nog niet wedstrijdfit.

Related posts